Telefon : +90 501 351 78 77
Bizi takip edin :

Basında Biz

Basında Biz

  • 28 Nisan 2022, Perşembe
  • 602 defa okundu

8 Mart, Tüm Dünyada, Geçmişten Bu Yana; Fabrikada, Tarlada, Evde, Sokakta Toplumsal Baskılara, Savaşa, Sömürüye Ve Eşitsizliğe Boyun Eğmeyen, Bunların Yok Edilmesi Için Uğraşan, Direnen Kadınların Günüdür.

Ülkemizdeki popülist ve bağnaz siyaset, evde, okulda, işyerinde, sosyal yaşamda ‘fıtrat’ diyerek eşitsizliği körükleyip, kadınların hak ve yaşam alanlarını giderek daraltmakta ve bunu normal, doğal, olağanmış gibi düşünmeyi dayatmaktadır. 


Cumhuriyet kazanımları yavaş yavaş elimizden alınmaktadır. Ülkemiz her gün birkaç kadının öldürüldüğü ve suçluların cezasız kaldığı bir haldedir. Kadınlar her alanda ayrımcılığa uğrayarak eve kapatılmaya çalışılmaktadır. 


Ne yazık ki; cinsiyet eşitliğinde, kadınların eğitime katılımında son sıralarda yer alan ülkemiz, kadına yönelik şiddette ve çocuk gelin sayısında en üst sıralarda yer almaktadır. 


Kadınların yaşadığı bu sorunların sahibi, kaynağı kendileri değil, toplumsal yapıdır.  Çözüm de toplumun her kesiminin bu sorunların farkına varması ve kadın erkek birlikte çalışarak çeşitli önlemler alınmasıdır. Eşitsizliğin kaynağını kurutmak için eğitim gerekmektedir ama sadece eğitim yetmez. Bu bilinçle; 
• Bilimin, demokrasinin ilerlemesi ve toplumsal kalkınma için kadınların her alanda eşit varoluş koşullarının yaratılması,
• Kadınların toplumun temel – eşit öznesi olması, 
• Tüm insanlık üzerindeki sömürünün, baskının ortadan kaldırılması,  
• Kadına yönelik şiddetin son bulması, 
• Siyasette, sanatta, bilimde, hukukta kadınların eşit temsil edilmesi, 
• Laik-bağımsız- eşit-özgür bir ülke,
• Kız çocuklarının ülkenin her yerinde, eğitimin her aşamasında eşit biçimde yer alması için; 
Köy Enstitüleri ruhuyla çalışmaya devam ediyor, kadınların eşit ve özgür olduğu, barış içinde bir ülke için birlikte mücadele edeceğimiz daha çok 8 Martlarımız olsun diyoruz. 
Yaşasın Emekçi Kadınlar !   
HABERİ KAYNAKTAN OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

 


28 Nisan 2022, Perşembe     602 defa okundu

Derneğimize üye olmak ister misiniz ?

Hakkımızda

-

İletişim
Bizi takip edin

Arama yapmak istediğiniz terimi girip ara butonuna basınız.

© 2024 THDSoft Tüm hakları saklıdır.