Telefon : +90 501 351 78 77
Bizi takip edin :

Savaştepe Köy Enstitüsü'ne Kültür ve Doğa Gezisi

Savaştepe Köy Enstitüsü'ne Kültür ve Doğa Gezisi

  • 16 Aralık 2020, Çarşamba
  • 1138 defa okundu

YKKED Çanakkale Şubesi ve Yeni Kuşak Bursa Şubesi olarak Küçükkuyu'dan katılan dostlarımızla birlikte Savaştepe Köy Enstitüsü'ne Kültür Gezisi ve Doğa Gezisi düzenledik....

YKKED Çanakkale Şubesi ve Yeni Kuşak Bursa Şubesi olarak Küçükkuyu'dan katılan dostlarımızla birlikte Savaştepe Köy Enstitüsü'ne Kültür Gezisi ve Doğa Gezisi düzenledik....
Güre'de Etnografya Müzesi'ni ziyaret ve kahvaltıyla başlayan program, Savaştepe Anadolu Lisesi'nde yemek ikramı, okul gezisi ve Savaştepe Köy Enstitülü yıllara yolculukla, okul bünyesinde açılan müzeyi ziyaretle devam etti.
YKKED Balıkesir Şube üyesi Muhsin Kaya anlatımları, Salih Bey'in ilgileri, okul müdürü Kadir Bey'in ve müzeyi düzenleyen ögretmen Halil Bey'in konuşmaları ile devam etti. Müze gezisinde 1940' lı yıllara yolculuk yaptık.
Sonrasında Kurtuluş Savaşı'nın simgesi anıtı, Sıtkı Akkay Parkı'nda anıt ve Tıbbiyeli Hikmet'in anıtını ziyaret ettik. Gününü bizler için ayıran, fedakâr Muhsin Kaya ile Salih Bey'e ve okul idaresine teşekkürlerimizi sunarız. 
Duygu dolu bir günün sonunda Soğucak'ta dere boyunda ördek ve balıkları seyrederken çınaraltında çayımızı içtik. Saffet Özdemir ve Ümmügülsüm Özdemir'e 60 kişilik gruba pişi ve peynir ikramı yaptı. Misafirperverliğin en güzel örneğini yaşayarak gösterdiler... Çok teşekkürler.


16 Aralık 2020, Çarşamba     1138 defa okundu

Derneğimize üye olmak ister misiniz ?

Hakkımızda

-

İletişim
Bizi takip edin

Arama yapmak istediğiniz terimi girip ara butonuna basınız.

© 2024 THDSoft Tüm hakları saklıdır.