Telefon : +90 501 351 78 77
Bizi takip edin :

BASINA VE KAMUOYUNA DUYURU

BASINA VE KAMUOYUNA DUYURU

  • 16 Aralık 2020, Çarşamba
  • 734 defa okundu

BASINA VE KAMUOYUNA

         Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü insan haklarına aykırı bir biçimde, antidemokratik bir tavır sergileyereküyemiz Doç. Dr. Oktay Gökdemir’in iş akdinin sonlandırılmasına ilişkin basın açıklamasına katıldıkları gerekçesiyle Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş, Genel Saymanı Prof. Dr. Ethem Duygulu, Buca/Kızılçullu Şube Başkanı Hüseyin Bozdağ ve üniversite çalışanı olan üyelerimiz Dr. Bahar Arslan, Haluk Dağdevir ve Haşim Karaman hakkında; soruşturma açmıştır.

         İşten atılan arkadaşlarıyla köy enstitülerinin imece, üretim, emeğe saygıyı ilke edinmiş ruhuyla dayanışma gösterdikleri için, hayatlarını köy enstitülerinde yaşanan demokrasi ve özgürlüğü sürdürme mücadelesine adamış arkadaşlarımıza karşı açılmış olan hukuki dayanaktan yoksun bu soruşturmanın kapatılmasını istiyor;

         Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğünü; akıl ve sağduyuya, temel insan haklarına saygı göstermeye, karanlıkta bocalamak yerine, laik, demokratik, bilimsel eğitim temelinde, köy enstitüleri ışığında, karanlığa karşı çıkmaya davet ediyoruz.    

                                         Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Genel Merkez ve Şubeleri


16 Aralık 2020, Çarşamba     734 defa okundu

Derneğimize üye olmak ister misiniz ?

Hakkımızda

-

İletişim
Bizi takip edin

Arama yapmak istediğiniz terimi girip ara butonuna basınız.

© 2024 THDSoft Tüm hakları saklıdır.